Mladina in gore

Posted on Posted in Društva, Planinsko društvo Podnanos, Predstave, Prispevki, Šola
V soboto, 26. januarja, se je v Podnanosu odvijalo 30. državno tekmovanje ‘Mladina in gore’, ki je tudi priložnost za druženje in pridobivanje novega znanja več kot 120 udeleženim tekmovalcem in njihovim mentorjem.

Organizacija tekmovanja je bila v rokah Planinske zveze Slovenije, Mladinske komisije PZS, Zavoda za šport RS Planica, Planinskega društva Podnanos in Osnovne šole Draga Bajca Vipava, podružnica Podnanos.
Tekmovanje se je pričelo s kratko kulturno prireditvijo, kjer je vse prisotne s himno in planinskimi melodijami pozdravil otroški pevski zbor PŠ Podnanos pod vodstvom Vide Trošt Vidic in s spremljavo dveh kitaristov, Patrika in Neže Vidic.

ppd
Tekmovalce so pozdravili podpredsednik Planinske zveze Slovenije Roman Ponebšek, župan občine Vipava Goran Kodelja, ravnateljica OŠ Draga Bajca Vipava Mojca Pev, predsednik Planinskega društva Podnanos Sandi Nabergoj, načelnica Mladinske komisije PZS Ana Suhadolnik in koordinatorica tekmovanja Brigita Čeh.

pppd
Za naslov državnih prvakov se je v osnovnošolski kategoriji potegovalo 24 ekip, šesterica najboljših v finalu v živo, ki je bil zahteven zalogaj znanja za vse zbrane. Zmage so se veselili Prfarski štruklevci (PD Idrija, OŠ Spodnja Idrija), ki so ugnali Košutarske gaunarje (PD Tržič, OŠ Tržič) na drugem in Litijske orle(PD Litija, OŠ Litija) na tretjem mestu. Četrto mesto si je priborila ekipa Moč iz Hoč (PD Fram, OŠ Dušana Flisa Fram), na peto so se uvrstile Preluknjane čutare (PD Postojna, OŠ Miroslava Vilharja Postojna) in na šesto Zobl, zobl pa lük (PD Ljutomer, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer).

Vida Trošt Vidic

VIR: https://www.mojaobcina.si/vipava/novice/mladina-in-gore.html?fbclid=IwAR34FseQCGzBq7v9S5KFe_auOapH7mgwdsR0oczwxP2NoOlReDu5-GjYrlg