30. državno tekmovanje Mladina in gore, Podnanos 2019

Posted on Posted in Društva, Planinsko društvo Podnanos, Prispevki
Za nami je še en izjemen dogodek – izvedba 30. državnega tekmovanja Mladina in gore.

Da je jubilejno tekmovanje potekalo prav v Podnanosu, se moramo zahvaliti lanskoletnim zmagovalkam. Naše ekipe so tudi letos dosegle odlične uvrstitve. Osnovnošolska ekipa NANOŠKI FOSILI je v nekoliko spremenjeni zasedbi osvojila odlično 10. mesto v državi, srednješolske ekipe pa so zasedle 6. (NANOŠKE ZMAGOVALKE), 9. (ME SMO NAJBOLJŠE) in 14. mesto (DRIM TIM). Čestitke ekipam iz PD Idrija, PD Tržič in PD Litija za osvojene pokale. Za tekmovalci so bili naporni meseci, toda vsi upamo, da se jim bosta učenje in znanje obrestovala. Če ne prej, pa vsaj poleti na izletih, planinskih taborih, itd.

Podnanos je majhen kraj, zato bi si marsikdo lahko mislil, da takega tekmovanja ni mogoče izpeljati. In ga brez tolikšne pomoči res ne bi. Vsi krajani so v petek in soboto dihali za tekmovanje. V petek je ekipa 40 mladih in malo manj mladih pripravila vse 3 dogajalne prostore (Osnovno šolo, Kulturni dom in Gasilski dom), da je bilo v soboto vse nared do prihoda tekmovalcev. HVALA vsem domačinom, ki ste prišli na kulturni del tekmovanja ter na finalni zaključek. HVALA otroškemu pevskemu zboru za popestitev programa, vsem govornikom pa za spodbudne besede. HVALA vsem, ki ste poskrbeli, da nismo bili lačni in žejni. HVALA tehnični ekipi za pripravo prostorov, nadzornikom, redarjem, ter vsem, ki ste kakorkoli priskočili na pomoč.
Pokazali smo, da znamo stopiti skupaj in da kjer je volja, je moč narediti marsikaj. Zato še enkrat HVALA vsakemu posebej za čas, voljo in ideje, da je tekmovanje potekalo brez zapletov.

 

PD PODNANOS

VIR: https://www.facebook.com/140806066885/photos/rpp.140806066885/10156262176836886/?type=3&theater

PD