Velikonočna delavnica kuhanja pirhov

Posted on Posted in Društva, Kultura, Otroške delavnice, Prispevki, TD Podnanos

Letos je Turistično društvo Podnanos organiziralo kar dve velikonočni delavnici. Pri prvi, ki je potekala teden prej na dan sobote, so otroci skupaj z domačini izdelovali rože iz krep papirja in košarice iz plastičnih lončkov. V petek, 22. 3. 2016, pa smo skupaj v predprostoru kulturnega doma z otroki izdelovali kokoši iz papirnatih krožnikov, pletli košarice in kuhali pirhe.

Najprej so otroci urili svoje spretnosti s pretikanjem plastičnih trakov, ki so jih pridobili z rezanjem plastičnega jogurtovega lončka. Nastale so zanimive košarice v katere so položili kuhane pirhe.

Po zaključeni dejavnosti so na naraven način, z rastlinami iz narave, okrasili kokošja jajca, ki nam jih je podaril domač kmet Franko Nabergoj pri kateremu lahko tudi kupite jajca domače reje. Njegova kokošja jajca smo skuhali v čebulnih olupkih. V času kuhanja jajc so otroci izdelali še kokoši iz papirnatih krožnikov, kjer so otroci urili svoje likovne spretnosti.

Na koncu so otroci odnesli v svoje domove pirh v košarici in kokoš, ki je nosila v trebuščku velikonočne pirhe. Na delavnici ni manjkalo niti sladkih dobrot s katerimi smo se udeleženci delavnice posladkali.

Foto in besedilo: Cecilija Vitežnik

velika_noc (2) velika_noc (3) velika_noc (4) velika_noc (5)