TD Podnanos

Turistično društvo Podnanos je eno izmed mlajših društev v Podnanosu. Društvo je že od samega začetka zelo dejavno. Ustanovljeno je bilo 7. aprila 2000.

 

Podnanos_rojstni_kraj_slovenske_himne

 

Pobudniki ustanovitve Turističnega društva Podnanos so bili posamezniki, ki so bili aktivni v Krajevni skupnosti Podnanos, saj so želeli, da se Podnanos predstavi širši javnosti z različnimi turističnimi projekti.

Prva tri leta se je društvo ukvarjalo predvsem s projekti, ki so že bili zastavljeni. Največji projekt, ki je še vedno aktualen, je izbor za Vurberški festival "Podnanos za Vurberk", ki so ga člani nekaj let nazaj preimenovali v Šembisko pomlad.

Ansambel Biseri, nastopajoči v Podnanosu, zmagovalci Vurberškega festivala 2013Predsednik društva je Stojan Vitežnik. Do sedaj sta društvo vodila požrtvovalna predsednika Stojan Vitežnik in Aleš Bratož.

Ansambel Biseri, nastopajoči v Podnanosu, zmagovalci Vurberškega festivala 2013

 

Vinarji_medarji

 

Društvo aktivno sodeluje tudi z drugimi društvi v Krajevni skupnosti Podnanos in z društvi v Občini Vipava ter pobratenim Turističnim društvom Vurberk. V Podnanosu najbolj aktivno sodelujejo s planinskim in prostovoljnim gasilskim društvom, ki so Turističnemu društvu vedno v pomoč pri različnih organizacijah in izpeljavi prireditev.

podnanoscover

Društvo že vrsto let sodeluje s Turističnim društvom Vurberk. Skupaj pripravljata tradicionalno prireditev, ki je v Podnanosu poznana kot Šembiska pomlad, na Vurberškem gradu pa Festival narodno-zabavne glasbe Slovenije vokalno-instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko ter dvo in večglasnim petjem "Vurberk".

 

V času svojega delovanja smo izdali že številne brošure o samem kraju, knjigo o Podnanosu, priredili številne prireditve… Vsako leto priredi društvo tudi več kot 10 dogodkov, tako na športnem področju kot na kulturnem. Društvo deluje v okviru Občine Vipava.

mini-SAM_4920

Aktivno sodeluje tudi z drugimi društvi v Krajevni skupnosti Podnanos in z društvi v Občini Vipava ter Turističnim društvom
Vurberk. V Podnanosu najbolj aktivno sodelujemo s planinskim in prostovoljnim gasilskim društvom, ki so turističnemu
Spoznavanje znamenitosti na Štajerskem 2013društvu vedno v pomoč pri različnih organizacijah in izpeljavi prireditev.

Člani Turističnega društva tudi aktivno delujejo v turistično informacijskem centru v Podnanosu, ki posluje v okviru občine Vipava vsako soboto od 8. do 12. ure. V TIC Podnanos so vam na voljo turistične brošure domačega in okoliških krajev Občine Vipava.

 

Turistično društvo Podnanos
Podnanos 71
5272 Podnanos
info@tic-podnanos.si
Matična številka: 1188313
Davčna številka: 41828801
Transakcijski račun: 64000-9401004786
Predsednik: Vida Valič Fabčič

 

Oglaševanje - logotip TIC Podnanos

Vkolikor želite na svoji spletni strani objaviti reklamno pasico s povezavo do naše spletne strani, vam nudimo logotip v dveh izvedenkah. Za ločljivost po meri nas povprašajte na webmaster@tic-podnanos.si.