Počitniški živ – žav napolnil župnijski dom, 2017

Posted on Posted in Kultura, Kulturne prireditve, Prispevki

Zanimiv je bil pogled na župnijski dom na ponedeljkov počitniški dopoldan. Na vratih župnijskega odma je zvonila cela kopica otrok s spalnimi vrečami in nahrbniki. Vsi smo se za dva dni preselili v župnijski dom, v katerem so naš že čakali župnik in animatorke.

Potem, ko smo se prešteli in odnseli prtljago v prvo nadstropje, smo začeli ustvarjati na prvi delavnici. Dobili smo kepo das mase, jo najprej dobro zgnetli, nato valjali, oblikovali in krasili in na koncu dobili skodelice, ki jih je bilo potrebno previdno odnesti na sonce, da so se posušile. Uspešno opravljeno delo smo nagradili z igrami na dvorišču pred Marijino dvorano.

Dopoldan je tako hitro minil in že smo se mastili s pašto. Po kosili smo si ogledali dve risanki in se nato podali novemu delavniškemu izzivu naproti. Dobili smo dva lista papirja, na katerih so bile postaje križevega pota. Župnik je trdil, da bo iz tega nastala knjižica. Najprej smo risbice lepo pobravali, nato pa z malo rezanja in prepogibanja resnično ustvarili knjižice s postajami križevega pota. Pred mašo smo še vadili pesmi, ki smo jih zapeli pri sveti maši in zaradi tega poželi nekaj pohval.

Sledila je večerja in nato smo se razdelili v dve skupini. Mlajši otroci so gledali risanke, večji pa smo si ogledali film Čudeži iz nebes, ki je posnet po resničnem dogodku. Nato je bil pred nami največji izziv dneva: spanje. Nekateri so bili utrujeni in sorazmerno hitro zaspali, drugi smo klepetali dolgo v noč.

klovn

Pustni torek smo začeli z zajtrkom oziroma najbolj pridni s sveto mašo. Po zajtrku smo imeli še eno delavnico. Izdelovali smo košarice, ki jih bodo sodelavci Karits uporabili za obdarovanje bolnikov, ostrelih in invalidov. Bolj kot se je bižal poldan, večkrat smo spraševali, kdaj bo prišel trenutek, ko gremo v maškare. Preden smo odšli na naporno pot, smo pojedli še slastno kosilo. Po kosilu smo se razdelili v več skupin in se odpravili vsak v svoj konec.

krof

Maškare smo se vrnile v župnijski dom pozno popoldan, kjer so nas čakale slastne palačinke. Župnijski dom pa je omamno dišal po krofih. Vsi ti sladki zakladi so bili pripravljeni za pustno rajanje v Marijinem domu, na katerem so se nam pridružile še druge maškare in starši. Animatorji so nam pripravili lepo pustno rajanje in velikokrat je bilo ta večer slišati, da se kaj takega že dolgo ni zgodilo v našem kraju. Pusto rajanje je imelo tudi dobrodelno noto, saj smo lahko darovali za obnovo cerkvene strehe.

Počitniška dneva sta bila sijajna in veseli smo župnikove obljube, da to niso zadnji počitniški dnevi v župnijskem domu. Hvala našim animatorkam, župniku in vsem, ki ste nam kuhali, pripravili palačinke in krofe.

images

VIR: http://zupnija-podnanos.rkc.si/?id=4242&fmod=0

VIR fotografij: Web

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*