Podnanoške ustvarjalke na Vranskem, 19. 11. 2016

Posted on Posted in Društva, Prispevki, Šembidska ustvarjalnica, TD Podnanos

V soboto, 19. novembra je na Vranskem potekala že 4. vseslovenska razstava cvetja iz krep papirja, ki jo organizira  neformalno društvo Rožce z Vranskega.

Razstavljalo je preko 100 izdelovalk iz cele Slovenije, ki jih druži veselje in ljubezen do ljudskega izročila in želja po ohranjanju kulturne dediščine.

Pred odprtjem razstave je potekal krajši kulturni program, ki so ga z ljudsko pesmijo otvorile Ljudske pevke Korenine iz Tolmina. Zaplesali so tudi plesalci s posebnimi potrebami folklorne skupine Sožitje iz Šentjurja.

Ob koncu kulturnega programa je župnik iz župnije Vransko, Jože Turinek, blagoslovil spretne roke in izdelke rokodelcev. S tem se je otvoritev tudi zaključila.

Obiskovalci so bili navdušeni nad čudovitimi cvetovi in cvetnimi aranžmaji iz krep papirja. Koliko domiselnosti, spretnosti, časa in truda je bilo vloženega, da je razstava dobesedno žarela v tisočih niansah in oblikah cvetov.

Razstave so se udeležile tudi domačinke iz Podnanosa, ki se enkrat tedensko srečujejo v prostorih Krajevne skupnosti in  ustvarjajo različna ročna dela v okviru

»Šembiške ustvarjalnice«in te izdelke na pomlad razstavljajo na dvodnevni razstavi v dvorani Kulturnega doma v Podnanosu.

Jožica Kodre

kodre-1

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*