Miklavževanje pod Goro, 4. 12. 2016

Posted on Posted in Društva, Prispevki, TD Podnanos, Zdravljica Lozice

Sveti  Miklavž je prav gotovo eden najbolj priljubljenih svetnikov, ki ga s posebnim veseljem pričakujejo otroci, ko na večer pred svojim godom hodi naokrog in jim prinaša darove. Pričakovanje Miklavževega prihoda je v otrocih vedno spodbujalo bujno domišljijo. Kakšen teden pred njegovim prihodom radi pišejo pisma, v katerih ga prosijo, kar si želijo, da bi jim prinesel. Ta pisma polagajo na okenske police, da bi jih Miklavž pobral in jim uresničil skrite želje.

Tudi Turistično društvo Podnanos je s pomočjo Krajevne skupnosti Podnanos in Lozice ter društvom Zdravljica z Lozic na Miklavževo nedeljo organiziralo Miklavževanje pri cerkvi sv. Nikolaja pod goro.

Kdor je hotel peš poromati h cerkvi, se je lahko udeležil organiziranega pohoda izpred osnovne šole v Podnanosu.

Ob 14.00 uri je bila sv. maša, ki jo je daroval domači župnik Tomaž Kodrič.

Po končani maši  je prihod Miklavža in angelov  s pesmijo v cerkev pospremil  otroški pevski zbor iz Podnanosa. Parkeljni pa so morali ostali zunaj.

Veliko dela je imel dobri mož, preden je med otroke razdelil vsa darila, saj je lepo nedeljsko popoldne, 4. 12. 2016, privabilo veliko otrok in njihovih staršev iz širše okolice Zgornje vipavske doline.

Jožica Kodre

kodre-2

kodre-3

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*