Miklavževa delavnica, 2. 12 in 3. 12. 2016

Posted on Posted in Društva, Gasilsko društvo Podnanos, Otroške delavnice, Planinsko društvo Podnanos, Prispevki, TD Podnanos

V petek, 2. 12. 2016, popoldan, in v soboto, 3. 12. 2016, dopoldan, smo se mladi v okviru domačih društev zbrali v podnanoškem župnišču, kjer smo izdelovali božično -novoletne voščilnice.

Čeprav smo se zbrali v manjšem številu kot običajno, smo izdelali več kot 200 voščilnic. Nastale so čudovite umetnine, nekatere so bolj preproste, druge pa bolj umetniško podkovane. Voščilnice smo izdelovali z različnimi tehnikami od klasičnih z rezanjem in lepljenjem, uporabili smo servietno tehniko in šivali smo božične motive.

Veseli smo dobrosrčnosti in navdušenosti domačega župnika, Tomaža Kodriča, nad našimi idejami in njegovo pomoč pri ustvarjanju.  Vse udeležence je postregel s sladkimi dobrotami, s čimer smo dobili navdih in  nove ideje za ustvarjanje. Poleg tega nam je kot vsako leto tudi letos Miklavž pustil nekaj dobrot za pod zob.

Voščilnice, ki smo jih izdelali, smo razdelili med organizatorje delavnice, in sicer med planinsko, gasilsko in turistično društvo, da bodo ob praznikih lahko pisali svojim društvenim prijateljem. Ker smo namensko izdelali več voščilnic, si lahko tudi vi priskrbite svoje v podnanoškem župnišču ali pa v nedeljo po maši. Vsi darovi so namenjeni obnovi največje skrilaste cerkvene strehe, ki jo imamo prav v Podnanosu.

Besedilo: Urša Vitežnik
Fotografija: Cecilija Vitežnik

viteznik-_cecilija-1 viteznik-_cecilija-2

viteznik-_cecilija-4

viteznik-_cecilija-3

viteznik-_cecilija-5

viteznik-_cecilija-8

viteznik-_cecilija-7

viteznik-_cecilija-6

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*