Uspeh balinarskega kluba Nanos, 2016

Posted on Posted in Balinarski klub Nanos, Društva, Prispevki, Šport

Tekme pri kampu Tura

Balinarski klub Nanos iz Podnanosa se je iz lige območne zveze Nova Gorica uvrstil v zahodno skupino druge državne lige. Zaradi večjih zahtev tekmovanja bo domače tekme igral na balinišču pri kampu Tura na Gradišču.

 Predsednik podnanoških balinarjev Bogdan Franetič je imel takoj po slavju ob največjem uspehu v polstoletni zgodovini kluba (začel je kot sekcija Partizana) tudi nekaj skrbi, saj dvostezno balinišče v Podnanosu ne ustreza zahtevam drugoligaškega tekmovanja, v kratkem času pa ga ni mogoče povečati. Kljub temu je rešitev hitro našel:“V okolici našega balinišča ni na voljo dovolj prostih zemljišč. Odkup je za nas še prezahteven zalogaj, zaradi burje pa je tudi izbira prave lokacije težavna. Zato smo hvaležni občini Vipava, ki je hitro ugodila naši prošnji in nam omogočila, da v novi sezoni igramo na njihovem glavnem balinišču pri Kampu Tura na Gradišču, kjer so na voljo štiri steze in ostala infrastruktura. Sklenili smo tudi dogovor z upravljalcem dvorane v Ajdovščini, ki nam bo nudila zatočišče, kadar bo v času tekem deževalo.”

172_LOK_BALIN_NANOS
Napredovanje v drugo ligo je BK Nanos uspelo po šestih poskusih v kvalifikacijah. Uspeh so priborili Tomaž Batagelj, Bogdan Franetič, Miloš Mislej, Denis Mislej, Srečko Fabčič, Sergej Božič, Žan Božič, Matjaž Furlan, Ivan Kodre, Niko Šraml, Joško Suša, Joško Furlan, Bogdan Trošt, Milan Marc in Mitja Semenič. FOTO: Aleksander Gnjidić

Podnanoški balinarji so se lepi potezi občine te dni zahvalili z delovno akcijo urejanja stez, ki je bila uvod v priprave. Drugoligaško tekmovanje se bo začelo 27. avgusta, BK Nanos pa bo prvo tekmo doma odigral 3. septembra. Tekmec bo BK Brda. Tekme na balinišču Tura bodo sicer načeloma ob sobotah ob 16. uri.

In kakšna so pričakovanja novinca? “Računamo še na kaj več kot zgolj obstanek. Poskrbeli smo, da nas bo dovolj za daljšo in napornejšo sezono s potovanji od Izole do Žirov. Trenutno nas je 16 in tudi kakovosti ne bo manjkalo. V naše vrste sta se vrnila nekdanja državna prvaka v mlajših kategorijah Denis Mislej in Sergej Božič. Okrepil nas je tudi Ivan Curk, ki ima že prvoligaške izkušnje.”

IGOR MUŠIČ

VIR: http://www.primorske.si/Novice/Sport/Tekme-pri-kampu-Tura

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*