Ansambel Šembidci nastopili v Števerjanu, 2015

Posted on Posted in Društva, Glasbeno društvo Šembidci

Ansambel Šembidci nastopili na 45. Festivalu narodno-zabavne glasbe »Števerjan 2015

V petek, 3. 7. 2015, je ansambel iz Podnanosa Ansambel Šembidci prvič nastopil na festivalu narodno zabavne glasbe. Na festivalu so se prvič predstavili prav v Števerjanu, kraj v italijanski deželi Furlaniji-Julijski krajini. Kraj leži ob slovenski meji in v njej živi večina Slovencev. Prireditev žal ni potekala pod zvezdami med borovci, ampak so jo morali prestaviti v kulturno dvorano zaradi popoldanskega deževja.

V ansamblu je pet mladih šembijskih glasbenih duš, ki z veseljem ob prostem času poprimejo za glasbilo in si zapojejo kakšno vižo, da si popestrijo dan. Prvič so se na števerjanskemu festivalu predstavili širšemu krogu ljudi.

Prva skladba, ki so jo zapeli in zaigrali, je bil valček Prinesi mi rože. Skladba je morala biti iz zakladnice slovenske narodne glasbe, ki je že bila izvedena na drugem festivalu ali pa posneta na plošči.

steverjan-2015
Velik aplavz tako šembidskih kot od drugih prisotnih je dobila prva njihova lastna skladba Šembidska polka, ki so jo Ansambel Šembidci prvič predstavili prav v Števerjanu. Besedilo je napisala domačinka Alenka Skupek, za glasbo je poskrbel harmonikaš, član ansambla Anže Pižent, ter za aranžma skladbe je poskrbela prav tako domačinka Nika Pipan.

Domačini in vsi šembidci, ki smo se odpravili v Števerjan in prvič prisluhnili ansamblu Šembidci na festivalu, želimo še veliko uspehov na različnih festivalih in vseh prihajajočih nastopih.

Foto in tekst:Cecilija Vitežnik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*