Šembiški otroci na festivalu Sobivanja

Posted on Posted in Društva, Prispevki, TD Podnanos

Vrtčevski otroci iz Podnanosa so v letošnjem šolskem letu sodelovali v projektu Turizem in vrtec. Z vzgojiteljem Arminom Vidmarjem in Saro Lukin so otroci iz skupine Slončkov v sodelovanju s TIC-em Podnanos in Turističnim društvom Podnanos spoznavali domač kraj Podnanos, rojstni kraj slovenske himne in vse njene kulturne in zgodovinske značilnosti.
Že konec januarja so skupaj s TIC-em v Podnanosu pripravili prireditev v kulturnem domu, kjer so vsem prisotnim predstavili, na kakšen način so spoznavali vas v sotočju dveh potokov. Ob  Pasjem Repu v središču vasi stoji cerkev svetega Vida, ki ima v Sloveniji največjo skrilasto streho. V okviru projekta so posneli tudi pol urni film in pripravili makete pomembnih objektov v vasi. Vsi njihovi izdelki so bili dlje časa na ogled v predprostoru kulturnega doma.
Za nagrado so se otroci na pobudo Turističnega društva Podnanos v sodelovanju z Občino Vipava udeležili Festivala Sobivanja, ki so jih podprle številne občine iz Slovenije. Tema festivala je bila »Slovenija – kot jo vidimo otroci – Slovenske bajke in legende«. Na festival je bilo prijavljenih 500 otrok.

V petek, 18. 5. 2018, so se otroci z avtobusom odpeljali v Ljubljano, kjer so skupaj z Jožico Kodre, Cecilijo in Terezo Vitežnik (predstavnice Turističnega društva Podnanos) opremili stojnico, razstavili makete, sestavljanke o Podnanosu in slovenski himni ter promovirali Občino Vipava in kraj, v katerem otroci obiskujejo vrtec. Velik poudarek so dali tudi na zgodbo o slovenski himni, ki jo večina obiskovalcev festivala ni poznala. Na festivalu so se otroci predstavili z lastno himno, Druščina iz Podnanosa. Po nastopu pa so še uživali v adrenalinskem parku.

Z lepimi spomini smo se vsi skupaj v popoldanskem času vrnili v Podnanos.

Fotografija in besedilo: Cecilija Vitežnik

festival sobivanja (1)

festival sobivanja (3)

festival sobivanja (3)-2

festival sobivanja (4)

festival sobivanja (4)-2

festival sobivanja (5)

festival sobivanja (6)

festival sobivanja (7)

festival sobivanja (8)

festival sobivanja (9)

festival sobivanja (10)

festival sobivanja (11)

festival sobivanja (12)

festival sobivanja (13)

festival sobivanja (14)

festival sobivanja (16)